/   Stara Planina | Domen na prodaju   staraplanina.net   / Srpski  


2019-03-15 19:05:33

„Mi ćemo insistrirati da Simonović što pre bude kažnjen, a prvi korak mora biti njegova smena sa mesta predsednika opštine Grocka“, rekao je Radomirović.

Radomirović je rekao da je nakon fizičkog napada na Matorčevića trebalo da reaguju policija i tužilaštvo „jer je bilo jasno ko može da stoji iza napada“ i da bi na taj način „bilo sprečeno paljenje kuće Milana Jovanovića, a odgovorni bi odavno bili u pritvoru“.

„Sada je bitno, sem da se do kraja istraže ovi napadi, da tužilaštvo što pre istraži ono što su na portalu ‘Žig info’ pisali Jovanović i Matorčević o zloupotrebama u Grockoj“, rekao je Radomirović.

„Čudna je situacija što je ministar Stefanović rekao da Jovanović ima policijsku zaštitu, a demantuje ga policija, koja ju je sada dodelila. Reč je o tome da je Jovanović ispred iznajmljenog stana u kome živi imao patrolu, ali oni nisu išli sa njim kada se kretao“, kazao je Radomirović.

Rešenje nije da se dodeli zaštita Milanu Jovanoviću koja će trajati godinama, rekao je Radomirović, već i da se pretnje uklone.

„One će se otkloniti tako što ljudi koji su pomislili da novinara mogu da napadnu i da na taj način zaustave ono o čemu je pisao, shvate da će proizvesti suprotan efekat, odnosno da će završiti u zatvoru, a da će se o tim zloupotrebama pisati ne samo u jednom lokalnom mediju, nego u svim medijima u zemlji“, rekao je Radomirović.

Radomirović je podsetio da se bliži izricanje presude optuženima za ubistvo Slavka Ćuruvije.

„Nadamo se da ćemo konačno dobiti pravdu za našeg ubijenog kolegu. To će biti prekretnica u postupcima koja će dovesti do kažnjavanja svih odgovornih za napade na novinare“, rekao je Radomirović.

Govoreći  o  uvredama koje su na Televiziji Pančevo upućene novinaru sajta Pančevo Si Ti (www.pancevo.city) Nenadu Živkoviću, Radomirović je rekao da je problem što je reč o mediju koji se dobrim delom finansira iz javnih sredstava.

„U analizi koju smo uradili koliko su lokalne samouprave ove u odnosu na prošlu godine izdvajale sredstava za konkurse za medije, primetili smo drastičan pad. Prošle godine je u ovo vreme bilo raspisano 74 konkursa, a ove samo 44. Iznos novca do danas bio je milijardu dinara za te opštine, a sada je dvostruko manji“, rekao je Radomirović i dodao da je problem u projektnom sufinansiranju medija što o raspodeli novca odlučuju oni koji su bliski vlasti u određenoj lokalnoj samoupravi.

„Želimo da se to promeni.  Želimo da se u medijskoj strategiji i izmenama zakona propiše da lokalne samouprave imaju obavezu da izdvajaju dva odsto iz godišnjih budžeta i da budu u obavezi da raspišu konkurse, a da o novcu odlučuju nezavisne komisije na koje neće imati uticaj niko iz lokalnih samouprava“, rekao je Radomirović.

On je najavio međunarodnu konferencija 22. i 23. aprila koju organizuju UNS i RTS, o NATO bombardovanju zgrade RTS-a i pogibiji 16 radnika, kao i o napadu na zgradu RTV-a kada je ona srušena.

„Na konferenciji će doći predstavnici Međunarodne i Evropske federacije novinara, Ruskog saveza novinara, kao i mnogi zvaničnici, analitičari medija…Govorićemo i o žrtvama o kojima se godinama nije govorilo – 14 kolega Srba i Albanca koji su ubijeni na Kosovu od 1998. do 2005. godine“, rekao je Radomirović.

Celu emisiju pogledajte ovde.


cenzolovka.rs
radomirovi rekao cenzolovka koji sada biti godine novinara bilo optine jovanovi koja
   

www.staraplanina.net

This domain might be on sale!


Categories


Other countries/languages

                                           

Partners

serbiaaccommodation.com whowearit.com bookofimpressions.com personaio.com realestate-mediteran.com comeseestay.com wedesignweb.com stanje.com jicyf.com realestate-serbia.com cccrunch.com eagencija.com balkansaccommodation.com engin3r.com mykungfuisstrongerthanyours.com 8creatives.com belgradevents.com who-wear-what.com preporucujemo.com mvprush.com realestate-balkan.com realestate-bosniaandherzegovina.com spainserbia.com aktuelno.info mediteranaccommodation.com

Latest